Új lap - 1
Boraink minőségi szőlőalapanyagból, a hagyományos és reduktív technológiák tudatos kombinálásával készülnek, alapvetően a borvidékre jellemző karakterességgel és testességgel párosuló gyümülcsös jelleg jellemző rájuk. Palackozott termékeink - melyek saját és vásárolt alapanyagból készülnek - megjelenésükben a Frey Pince egyedi arculatát öltik magukra. Boraink megvásárolhatóak helyi és környékbeli éttermekben, vendéglátó helyeken és élelmiszer üzletekben is.  
   

Móri Zenit

A Zenit az Ezerjó és a Bouvier szőlő nemesítéséből származik, Király Ferenc nevéhez fűződik a keresztezés. A lombszerkezete igen ritka. Korán érik, s magas a mustfoka. Mivel nem hajlamos rothadásra, ezért be lehet várni a szüretet, a később érő fajtákkal együtt is leszedhető. Illata és savanyaga minden igényt kielégít. Fekvés és talaj iránt közepesen igényes, közepesen fagytűrő, rothadásra kevésbé hajlamos, viszonylag szárazság tűrő, kevés zöldmunkát igényel.Aszúsodásra hajlamos. Bora kellemes illatú, zamatokban gazdag harmonikus savakkal.

 
   

Móri Kékfrankos

Közép-Európa és hazánk elterjedt borszőlőfajtája. Minden vonatkozásában a legmegbízhatóbb fajták egyike. Tőkéje gyors növésű. Fürtje közepes nagyságú, közepesen tömött, rövid nyelű. Bogyói közepesek, vastag héjúak, kissé hamvasak. Jól termő, szeptemberben szüretelhető, de leszedésével nem kell sietni, mert nehezen rothad. Bora tanninban gazdag, testes, színanyagokban gazdag, kissé fanyar ( sav- és csersavdús ), fűszeres karakterű.

 
  Képtalálat a következőre: „"Sauvignon blanc"”   Sauvignon blanc

A Móri Borvidéken tartalmasságával és rendkívül finom zamatával tűnik ki a száraz fehérborok közül. Francia, Loire-völgyi eredete ellenére jól beilleszkedett a környék hagyományos fajtái közé.
 
     

vissza az előző oldalra